Bułka nietarta

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Tak na prawdę są to dosyć duże okruszki, które zrobimy, ze środka bagietki. Dzięki panierowaniu np. schabowych w takich okruszkach otrzymamy przepyszną chrupiącą panierkę.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 bagietki

Bułka nietarta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bagietki kroimy na pół i wydrążamy z nich środki. Z samych bagietek możemy przygotować np. zapiekanki.
    Wydrążone środki natomiast układamy na papierze do pieczenia i wkładamy do piecyka nagrzanego do 60° C. Wysuszone środki kruszymy w palcach na okruszki, Używamy do panierowania kotletów.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy