Bułka na ciepło

4.5 (183 ocen)

  • 5 min

Pyszny, prosty przepis na śniadanie czy też kolację. Smakuje niesamowicie.

  • 5 min

Składniki:

  • liść kapusty pekińskiej
    pierś z kurczaka
    bułka
    olej
    bułka tarta - 5 łyżek
    mąka - 5 łyżek
    pieprz
    sól
    jajko surowe
    szczypiorek
    plasterek szynki
    ogórek świeży
    ogórek korniszon
    krem chrzanowy lub majonez
Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Bułka na ciepło - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bułkę nacinamy tak jak na zdjęciu.Smarujemy kremem chrzanowym lub majonezem. Podgrzewamy w mikrofalówce ok 5 min. Pierś kroimy w małe kawałki. Przyprawiamy solą i pieprzem. Obtaczamy w mące, jajku i bułce i smażymy na złoty kolor. Do ciepłej bułki wkładamy pozostałe warzywa, szynkę i mięso. Smarujemy kremem i posypujemy szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować