Bulion z pieczonego kurczaka (na mleku w proszku)

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Niesamowity zapach , intensywny kolor i smak pieczonego kurczaka

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • skrzydełko i całe udko kurczaka
    MLEKO W PROSZKU
    cebula , marchew
    sól. pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rosół Dania główne

Bulion z pieczonego kurczaka (na mleku w proszku) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-25oc51w 1. Po umyciu i wysuszeniu mięsa, obsypujemy je mlekiem w proszku.
    Wstawiamy w blaszce do piekarnika (180-200 C) aż nabierze brązowego koloru , podlewamy odrobiną wody.
    Nastawiamy wodę , gdy się zagotuje wkładamy upieczone mięso, małą cebulkę i kawałek marchewki.
    Mięso gotujemy pod przykryciem na malutkim ogniu , po chwili dodajemy sól i pieprz.
    Z tej ilości miałam około 500 ml intensywnego bulionu.
    Bulion ma nieziemski zapach a mięso jest jakby bardziej kremowe.
  • image-2bk6ite 2. Bulion mrożę w kostkach i mam do innych dań gotową esencję rosołową
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Skrzydełka Udka z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Bulion z pieczonego kurczaka z pulpecikami w sezamie i swojskim makaronem

To może cię zainteresować