Bulion wegetariański

0 (0 ocen)

  • 60 min

Zdrowa zupa , najlepsza na przeziębienie

  • 60 min

Składniki:

  • - 2 marchewki
    - 1 pietruszka
    - 1/2 selera
    - liście pora
    - 1 liść kapusty włoskiej
    - 1 cebula
    - kilka ziaren pieprzu
    - kilka ziaren ziela angielskiego
    - suszony grzyb najlepiej borowik
    - 2-3 łyżki oliwy z oliwek lub słonecznika
    - 2 łyżki masła
    - 1 liść laurowy
    - natka pietruszki
    - sól
    - pieprz
    - 1 czosnek

Bulion wegetariański - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa pokroić , cebulę zrumienić na maśle , a następnie wraz z pieprzem , listkiem laurowym , suszonym grzybkiem ( uprzednio namoczonym i posiekanym ) i zielem angielskim dodać do warzyw . Zalać wodą i gotować pod przykryciem na małym ogniu . Gdy warzywa będą miękkie , dodać 1-2 ząbki czosnku i gotować jeszcze przez chwilę . Odstawić z ognia , dodać oliwę i koperek . Doprawić do smaku . Podawać z makaronem .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy