Bulion warzywny

  • wyświetlono: 174 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Dziś pokarzę Wam jak przygotować podstawę wywaru warzywnego, który wykorzystujemy później jako bazę do naszych pysznych zup

jaaaa
  • 50min

Składniki

2 litry wody
2 marchewki
1 pietruszka
1/4 małego selera
1/2 małego pora
1 mala cebulka
1 ząbek czosnku
2 ziarenka ziela angielskiego
1 listek laurowy
sól i pieprz do smaku

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Bulion warzywny

  • 1. Włoszczyznę obrać umyć włożyć do garnka zalać wodą i zagotować.

    Dodać sól, liście laurowe, ziele angielskie i pieprz. Zmniejszyć ogień.

    Gotować na małym ogniu przez około 45 minut.

    Po ugotowaniu można przecedzić lub wykorzystać w warzywami do przygotowania zup lub sosów.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzumoj_niedzielny_obiaddania_dla_urodymama_mnie_nauczylawarzywazupabulionbazabulion_warzywny
 

Komentarze

Podobne przepisy

Bulion drobiowo-imbirowy

Dodane przez: igraszki losu

Bulion drobiowo-imbirowy

Rozgrzewający, aromatyczny bulion...

Dodane przez: barara

Bulion serowy

Prosta w przygotowaniu i smaczna...

białe kuleczki

Dodane przez: karola89

Białe kuleczki z bulionem

nowa wersja tradycyjnego rosołu...

Grzybowa na bulionie cielęcym

Dodane przez: Futka

Zupa grzybowa na bulionie cielęcym

Propozycja na bardzo aromatyczną,...

Bulion z pieczonego kurczaka z pulpecikami w sezamie i swojskim makaronem

Dodane przez: buciol78

Bulion z pieczonego kurczaka

Długo gotowany z pulpecikami w...

Bulion drobiowy

Dodane przez: AnalizaSmaku

Bulion drobiowy

Aromatyczny i bogaty w smak bulion...