Bulgur ze szparagami i grillowanym halloumi

5 (2 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Szybki i smaczny pomysł na obiad :)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 150 g kaszy bulgur
    1/2 pora
    1/2 czerwonej papryki
    1/2 pęczka szparagów
    1/2kostki sera halloumi
    sól, pieprz
    4 łyżki sosu sojowego
    2 łyżki sosu teryiaki
    2 łyżki sosu słodkie chili
    2 łyżki soku z cytryny
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Zobacz również:

Potrawka

Bulgur ze szparagami i grillowanym halloumi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Baszę bulgur ugotować w szklance wody. Warzywa pokroić i podsmażyć na patelni spryskanej olejem, wymieszać z kaszą. Ser pokroić w plastry i podsmażyć na patelni grillowej, a następnie pokroić na mniejsze kawałki i dodać do kaszy z warzywami. Składniki sosu wymieszać i połączyć z resztą dania. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza bulgur Szparagi Sos sojowy Halloumi

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować