Bulgur z wędzonym kurczakiem i suszonymi pomidorami

0 (0 ocen)

  • 60 min

Jedna z ulubionych kasz w towarzystwie wędzonego kurczaka podkręcona smakiem lazura i suszonych pomidorów.

  • 60 min

Składniki:


  • szklanka kaszy bulgur
    250 g wędzonego kurczaka
    150 g suszonych pomidorów
    100 g sera Lazur
    natka pietruszki
    3 ząbki czosnku
    łyżka koncentratu pomidorowego
    garść świeżego oregano
    garść świeżej bazylii
    szczypta Vegety
    sól ,pieprz
    łyżka oliwy z oliwek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Bulgur z wędzonym kurczakiem i suszonymi pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wędzonego kurczaka i ser pleśniowy pokroiłem w kostkę a suszone pomidory w paski.
    Natkę pietruszki , bazylię drobno posiekałem. Na patelni rozgrzałem oliwę , podsmażyłem przeciśnięty czosnek kilka minut. Dorzuciłem suszone pomidory , kurczaka , natkę , bazylię , oregano , dodałem koncentrat pomidorowy , doprawiłem pieprzem.
    W międzyczasie przygotowałem kaszę bulgur. Zagotowałem bulion warzywny , odmierzyłem taką samą objętość kaszy i bulionu , zalałem kaszę , zakryłem , odstawiłem aby kasza wchłonęła płyn.
    Kaszę przełożyłem na patelnię i całość wymieszałem. Po ok. minucie odstawiłem z ognia i dorzuciłem ser pleśniowy , ponownie wymieszałem. Podajemy gorące.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować