Bulgur z boczkiem i fasolką szparagową

4.5 (187 ocen)

  • 30 min

Moja ulubiona kasza po polsku.

  • 30 min

Składniki:


  • 250 g kaszy bulgur
    250 g wędzonego boczku
    250 g fasolki szparagowej
    cebula
    łyżka masła
    łyżka przecieru pomidorowego
    natka pietruszki
    sól ,pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Bulgur z boczkiem i fasolką szparagową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bulgur zalewamy wrzątkiem. Cebulę siekamy i szklimy na maśle z dodatkiem przecieru pomidorowego. Fasolkę gotujemy ,kroimy na mniejsze kawałki. Razem z cebulą dodajemy do kaszy. Boczek kroimy w kostkę i smażymy na suchej patelni i razem z tłuszczem i posiekaną natką dodajemy do całości. Składniki łączymy ze sobą ,do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować