Bulgur na ostro

0 (0 ocen)

Kasza bulgur - używana głównie przez mieszkańców Bliskiego Wschodu, dzisiaj zagościła na moim stole w wersji 'na ostro'. Mięsko, warzywa i kasza, czego chcieć więcej? :)

Składniki:

  • Składniki (2 porcje):
    -8 dużych łyżek ugotowanej kaszy bulgur,
    -1 cebula,
    -200g mięsa mielonego,
    -5 łyżek kukurydzy,
    -1 ogórek kiszony,
    -3/4 szklanki ketchupu,
    -100g koncentratu pomidorowego,
    -vegeta, papryka ostra, pieprz.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Bulgur na ostro - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę, smażymy. Do zeszklonej cebuli dodajemy mięso mielone, doprawiamy vegetą i pieprzem. Kiedy mięso jest dobrze podsmażone, wrzucamy na patelnię pokrojonego w kostkę ogórka i kukurydzę. Mieszamy. Dodajemy ketchup i koncentrat pomidorowy. Podgrzewamy, doprawiamy do smaku pieprzem i papryką ostrą. Smacznego :o)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza bulgur Kukurydza Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna

Podobne przepisy

4.24 (245 ocen)

Ogórki na ostro

To może cię zainteresować