Bułeczki ze szpinakiem.

0 (0 ocen)

  • 60 min

Bułeczki na jeden kęs-doskonałe jako przystawka

  • 60 min

Składniki:

  • 250 margaryny
    100g drożdży
    500 ml mleka
    1 kg mąki
    3 łyżki cukru
    250g mrożonego szpinaku
    2 łyżki śmietany 18 %
    2 ząbki czosnku
    2 łyżki tartego parmezanu
    sól
    pieprz

Bułeczki ze szpinakiem. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z drożdży,2 łyżek ciepłego mleka,2 łyżek mąki i cukru robimy rozczyn.Odstawiamy go w ciepłe miejsce na 20 minut.
  • 2. Dodajemy do niego mąkę,rozpuszczoną,ciepłą margarynę,sól i resztę mleka.
  • Ciasto drożdżowe 3. Zagniatamy ciasto i pozostawiamy do wyrośnięcia.
  • Szpinak 4. Na patelni podsmażamy szpinak.Dodajemy do niego śmietanę i wyciśnięty czosnek.Doprawiamy do smaku.
  • Bułeczki ze szpinakiem 5. Z ciasta robimy kulki wielkości piłeczki pingpongowej,spłaszczamy je.
    Na wierzch nakładamy szpinak.Posypujemy z wierzchu startym parmezanem.
  • 6. Pieczemy ok.30 minut w temperaturze 180 stopni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy