BUŁECZKI ZE SZCZYPIORKIEM

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Szybkie bułeczki ze szczypiorkiem na sobotnie albo niedzielne śniadanko :)

  • Łatwy

Składniki:

  • - mąka: 2.5 szklanki
    - śmietanka 36%: 1.3 szklanki
    - roztopione masło: 2 łyżki
    - drobno posiekany szczypiorek: 0.25 szklanki
    - proszek do pieczenia: 1 łyżeczka
    - sól: 0.5 łyżeczki
    - grubo mielony pieprz: 0.33 łyżeczki

Bułeczki ze szczypiorkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W dużej misce mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia, szczypiorkiem, solą i pieprzem,
    stopniowo dodajemy śmietanę i masło, zagniatamy ciasto.

    Ciasto przenosimy na posypaną mąką stolnicę, dobrze wyrabiamy.

    Przygotowujemy blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

    Ciasto dzielimy na 12 części i formujemy bułeczki, układamy na blaszce w 2,5 centymetrowych odstępach.

    Piekarnik rozgrzewamy do 220 stopni i pieczemy bułki 15 minut, aż nabiorą złocistego koloru.
    Podajemy na ciepło.
    Smacznego!

Komentarze

Podobne przepisy