Bułeczki zapiekane z jajkiem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Alternatywa dla zwykłych kanapek

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 małe, zwykłe jasne bułki
    ząbek czosnku
    łyżka masła
    2-3 plastry szynki
    2-3 plastry sera żółtego
    2 jajka
    szczypiorek
    sól, pieprz

Bułeczki zapiekane z jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z bułek ściąć wierzch i ugnieść środek. Posmarować roztopionym masłem z czosnkiem (drobno pokrojonym). Włożyć szynkę i ser (pocięte w paseczki), posypać solą i pieprzem i na to wbić całe jajko. Posypać szczypiorkiem .

    Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni dopóki jajko się nie zetnie (około 15-20 minut).

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy