Bułeczki z nadzieniem

0 (0 ocen)

Mięciutkie i puszyste bułeczki nadziewane w środku serem, kiełbasą i kukurydzą. Smakują jak małe pizzerinki. U mnie część bułek bez ketchupu (nie wszyscy lubią).

Składniki:


  • 3,5 szklanki mąki pszennej
    1 szklanka ciepłej wody
    10g suszonych drożdży
    1/3 szklanki oleju rzepakowego
    1 łyżeczka soli
    1 jajko
    4 łyżki kukurydzy z puszki
    100g żółtego sera
    100g kiełbasy suchej
    ketchup
    przyprawa do pizzy
    jajko do posmarowania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Bułki

Bułeczki z nadzieniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski przesiać mąkę dodać suche drożdże sól i wymieszać. Wlać ciepłą wodę, olej, wbić jajko i wyrobić na gładkie i elastyczne ciasto. Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości. Kukurydzę odsączyć z zalewy, ser i kiełbasę pokroić w kosteczkę. Ciasto podzielić na 8 równych części, uformować placki. Posmarować ketchupem i na środku każdej bułeczki rozłożyć kukurydzę, kiełbasę i żółty ser. Uformować bułeczki i dokładnie zlepić. Naczynie żaroodporne wysmarować olejem ułożyć bułeczki zlepieniem do dołu obok siebie w odstępach i odstawić do ponownego wyrośnięcia. Przed pieczeniem posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać przyprawą do pizzy. Piec w temperaturze 200 stopni około 15-20 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować