Bułeczki z kabanosami, zielonymi oliwkami i suszonymi pomidorami

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Do takiej bułeczki wystarczy dobre masło! Znakomite dodatki - smaczne kabanosy, aromatyczne suszone pomidory i greckie zielone oliwki sprawiają, że bułeczki są wyśmienite. Upieczone w foremce na muffinki wyglądają jak małe pączusie! Gwarantuję - znikają jeszcze cieplutkie! A przygotowanie to dosłownie bułka z masłem - każdy sobie poradzi!

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 400 g mąki pszennej + 100 g do podsypywania
    0,5 łyżeczki oregano
    0,5 łyżeczki suszonego lubczyku
    15 g świeżych drożdży
    1 ¼ szklanki ciepłego mleka
    1 łyżeczka cukru
    1 łyżeczka soli
    2 łyżki oliwy z suszonych pomidorów
    3 łyżki oleju
    3 kabanosy
    4 suszone pomidory z oleju
    5 dużych zielonych greckich oliwek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Bułki

Bułeczki z kabanosami, zielonymi oliwkami i suszonymi pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do dużej miski przesiewamy 400 g mąki pszennej, do osobnej pozostałe 100 g. Dodajemy oregano, lubczyk, sól i cukier. W ¾ szklanki ciepłego mleka rozpuszczamy świeże drożdże. Wlewamy do mąki i mieszamy łyżką. Dolewamy resztę mleka. Kabanosy oraz greckie oliwki kroimy w plasterki. Pomidory kroimy w kosteczkę. Dodatki dokładamy do mąki. Całość wyrabiamy na gładkie ciasto. Wyrabiając podsypujemy resztą mąki. Gotowe ciasto dzielimy na 12 okrągłych bułeczek. Układamy je w blaszce na muf finki. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 30 minut do wyrośnięcia. Po tym czasie pieczemy w 190*C przez 20-25 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Oliwki Suszone pomidory

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować