Bułeczki z farszem

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Polecam

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - małe bułki: 4 sztuki
    - mięso mielone: 250 gramów
    - Sos spaghetti Łowicz (200-250g): 200 gramów
    - posiekana pietruszka: 1 łyżka
    - starty żółty ser: 100 gramów

Bułeczki z farszem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Odcinamy z góry każdej bułeczki cienki plasterek, z pozostałej części wydrążamy miąższ.
  • 2. Na rozgrzanej oliwie(2Łyżki) podsmażyć mięso i wydrążony miąższ. Dodać Sos spaghetti Łowicz ,wymieszać i podgrzać około 5 minut. Dodać posiekaną, pietruszkę wymieszać.
  • 3. Bułki opiekamy kilka minut w rozgrzanym do 160 stopni C piekarniku. Do bułek nakładamy farsz i posypujemy połową sera. Bułki zamykamy „czapeczkami”, które smarujemy odrobiną masła oraz posypujemy resztą sera. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i opiekamy przez 5 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy