BUŁECZKI TWAROGOWE

0 (0 ocen)

  • Dla 9 osób
  • Łatwy

Pyszne bułeczki ,smaczne jedzonko dla dzieci z konfiturą z truskawek lub wiśni.

  • Dla 9 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • *25 dag chudego twarogu
    *2 jajka
    *2 łyżki cukru
    * 1 cukier wanil.
    *szczypta soli
    *25 dag mąki
    *1 torebka proszku do pieczenia
    *2 łyżki śmietany kremówki.

Bułeczki twarogowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do twarogu wbić jajka, wsypać cukier, c. wanil. oraz szczyptę soli .Wszystko wyrobić kilka minut mikserem .Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia i porcjami wsypywać do masy (nie przerywając ucierania). Wyrabiać ,aż do uzyskania jednolitej ,gładkiej ,konsystencji.. Blachę wyłożyć papierem pergaminowym. Umieścić na nim 9 takich samych porcji ciasta ,(zachować między nimi kilkucentymetrowe odstępy). Lekko spłaszczyć posypanymi mąką dłońmi . Wsadzić do wcześnie nagrzanego piekarnika 200 stopni .piec 15 min. Pod koniec pieczenia posmarować śmietaną. Wyjąć z pieca ,posypać cukrem . Podawać po całkowitym wystygnięciu . Smakują z konfiturami truskawkowymi lub wiśniowymi.

Komentarze

Podobne przepisy