Bułeczki twarogowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do twarogu wbić jajka, wsypać cukier, c. wanil. oraz szczyptę soli .Wszystko wyrobić kilka minut mikserem .Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia i porcjami wsypywać do masy (nie przerywając ucierania). Wyrabiać ,aż do uzyskania jednolitej ,gładkiej ,konsystencji.. Blachę wyłożyć papierem pergaminowym. Umieścić na nim 9 takich samych porcji ciasta ,(zachować między nimi kilkucentymetrowe odstępy). Lekko spłaszczyć posypanymi mąką dłońmi . Wsadzić do wcześnie nagrzanego piekarnika 200 stopni .piec 15 min. Pod koniec pieczenia posmarować śmietaną. Wyjąć z pieca ,posypać cukrem . Podawać po całkowitym wystygnięciu . Smakują z konfiturami truskawkowymi lub wiśniowymi.
Komentarze