Bułeczki razowe z melasą i rodzynkami – jak piernik

0 (0 ocen)

  • Dla 8 osób

Będą idealne dla dzieci na śniadanie ale też do lunchboxa, świetne z herbatą, kakao czy kawą.

  • Dla 8 osób

Składniki:

  • 1 szklanka mąki żytniej razowej
    2/3 szklanki mąki pszennej 650
    2/3 szklanki rodzynek
    1/2 szklanki maślanki /jogurtu
    1/3 szklanki siemienia lnianego
    3 łyżki melasy
    2 małe jajka
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 łyżeczka cynamonu
    1 łyżeczka sody
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Bułki Piernik

Bułeczki razowe z melasą i rodzynkami – jak piernik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • bułki 1. Piekarnik nastawić na 200 stopni, góra dół z wiatrakiem. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia.
    Wymieszać sypkie składniki z rodzynkami.
    Osobno wymieszać melasę, maślankę i jajka. Wlać do suchej mieszanki. Wymieszać.
    Przełożyć na papier , uformować okrąg, mokrym nożem przeciąć go na 8 części , lekko je rozsunąć.
    Piec około 12 minut.
    Podawać z melasą i masłem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Piernik Bułka Cynamon Melasa Miód

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować