Bułeczki pszenno-orkiszowe z brzoskwiniami

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Przepyszne bułeczki orkiszowe z mąką pszenną i orkiszową. Nadziane brzoskwiniami z puszki. Polecam przepis.

  • 2 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 g mąki orkiszowej,
    250 g mąki pszennej,
    300 ml wody,
    1 łyżka masła,
    10 g drożdży suszonych,
    2 łyżki miodu,
    szczypta soli.

    Dodatkowo;
    Brzoskwinie w puszce,
    cukier do obtaczania.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Bułki

Bułeczki pszenno-orkiszowe z brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąki mieszamy ze sobą, dodajemy również suche drożdże. Do wymieszanych składników dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto do momentu aż będzie elastyczne. Odstawiamy na 1,5 godziny w ciepłe miejsce.
    Ciasto dzielimy na równe części.

    Połówki brzoskwiń dzielimy na pół.
    Kawałki ciasta spłaszczamy układamy kawałek brzoskwini i formujemy kuleczki.
    Kuleczki obtaczamy w cukrze. Na blaszkę piekarnikową wykładamy papier do pieczenia.
    Układamy bułeczki. Pieczemy 20-25 minut w 180 stopniach.


    Smacznego ;)

Porady

Jeżeli nie chcemy nie musimy obtaczać w cukrze.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bułka Pszenica

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować