Bułeczki na proszku do pieczenia

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszne bułeczki upieczone bez dodatku drożdży czy sody a na proszku do pieczenia. Takie bułeczki są proste w przygotowaniu i tanie. Idealne na śniadanie lub kolację. Polecam

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 szkl mąki z samopszy (pszennej)
    1 łyżeczka soli
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    4 łyżki siemienia lnianego
    1 jajko
    2 łyżki oliwy
    1/2 szkl maślanki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Bułki

Bułeczki na proszku do pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wsypujemy mąkę, sól, proszek do pieczenia oraz siemie lniane i mieszamy. Następnie dodajemy jajko, oliwę i maślankę (w temperaturze pokojowej) i zagniatamy ciasto. Dzielimy je na 8 małych części i z każdej formujemy bułeczkę. Układamy bułeczki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Każdą bułeczkę smarujemy wodą i posypujemy siemieniem. Wkładamy bułeczki do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 20 minut w 200 stopniach.
    (kruszą się trochę)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bułka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować