Bułeczki drożdżowe z truskawkami i serem

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Bułeczki drożdżowe z truskawkami i serem o świetna propozycja na podwieczorek. Polecam wypróbowanie przepisu.

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 szklanki mąki pszennej,
    100 g cukru,
    20 g drożdży,
    2 jajka,
    1 szklanka mleka,
    100 g masła.

    Nadzienie:
    500 g sera twarogowego,
    3 łyżki cukru,
    3 łyżki śmietany 18%,
    Około 300 g truskawek,
    Po łyżeczce wiórek kokosowych i cukru na każdą bułeczkę.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Bułki Ciasta

Bułeczki drożdżowe z truskawkami i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wkruszamy drożdże, dodajemy cukier i ciepłe mleko. Mieszamy i odstawiamy na 15 minut. Następnie dodajemy jajka i mąkę. Zagniatamy do uzyskania gładkiej konsystencji. Na koniec dodajemy rozpuszczone masło i ponowienie zagniatamy. Odstawiamy na 1 godzinę do wyrośnięcia.
    Ser twarogowy mieszamy ze śmietaną i cukrem. Truskawki myjemy i kroimy na pół.

    Z ciasta rwiemy kawałki, formujemy kulki.

    Blaszkę piekarnikową wykładamy papierem do pieczenia. Układamy kuleczki, spłaszczamy. Wykładamy po łyżce masy twarogowej i układamy truskawki. Posypujemy wiórkami kokosowymi i cukrem.

    Pieczemy 35-40 minut w 180 stopniach.

    Smacznego ;)

Porady

Bułeczki możemy posypać cukrem pudrem lub polać czekoladą.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bułka Truskawki Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować