Bułeczki za każdym razem mogą być inne w zależności, z czym je zrobimy np jagodzianki, z wiśniami, z jabłkiem. Świetne są jako przekąska czy drugie śniadanie, najlepsze oczywiście świeżo po upieczeniu
4.5 (181 ocen)
Porady
Bułeczki które widać na zdjęciu są akurat z wiśniami (taki niby dżem wiśniowy- wiśnie po delikatnym odciśnięciu soku zawekowane w słoiki) ale można je robić z jagodami, z jabłkami obsypanymi cynamonem, z twarogiem i z czym tylko sobie wymyślimy. Ciasto po zagnieceniu odstawiamy i przykrywamy ściereczką na około 40 minut mniej więcej oczywiście, tak by podwoiło swoją objętość i "wychodziło z miski". Czas przygotowania bułek podałam w przybliżeniu, gdyż czas wykonania jest zależny od tego jak jesteśmy wprawieni i ile mamy siły do wyrabiania ciasta i ile zajmie nam to czasu Kruszonkę po zrobieniu warto wstawić do lodówki by się schłodziła, będzie nam łatwiej nią posypywać bułeczki. do owoców nie dodajmy za bardzo cukru, odrobinę najwyżej ponieważ owoce puszczą za dużo soku i lepiej zrobić słodszą kruszonkę
Komentarze