Ostatnio wszędzie królują jagodzianki, więc i ja stworzyłam własną wersje, tylko u mnie bułeczki drożdżowe z kruszonką i jagodami. Wyszły smaczne, delikatne, pysznie nadziane i ta kruszonka. Uwielbiam! Miałam się ograniczyć trochę z wypiekami, ale jak tu sobie dać na wstrzymanie jak sezon jagodowy w pełni. Do moich "jagodzianek" użyłam mrożone jagody, bo takie akurat miałam pod ręką, ale Ty spokojnie możesz użyć świeże. Takie bułeczki będą idealne na deser, do koszyka na piknik, grilla, a może po prostu jak u nas na drugie śniadanie.
0 (0 ocen)
Porady
Podczas wyrabiania ciasto może być jeszcze klejące, dodaj więcej mąki +-. Ciasto możesz również podzielić na wadze, ucinając kawałki wielkości 60-70 g. Do czasu całkowitego doliczyłam 45 min. wyrastania ciasta. Takie bułeczki możesz nadziać dowolnie, polecam również z musem jabłkowym, czy malinami.
Komentarze