REKLAMA

Bułeczki drożdżowe (drożdżówki) z rabarbarem

wyświetlono: 119 | dodany do książki kucharskiej: 0 | polecenia: 0

Bułeczki drożdżowe (drożdżówki) z rabarbarem i kruszonką to świetna propozycja na kolacje. Polecam przepis.

opublikowany: 04.06.2020
Udostępnij Pinterest
  • więcej niż 10 osób
  • 2 godz.
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 szklanki mąki pszennej,
    100 g cukru,
    20 g drożdży,
    2 jajka,
    1 szklanka ciepłego mleka,
    100 g masła rozpuszczonego,
    Kilka łodyg rabarbaru.

    Kruszonka;
    150 g mąki pszennej,
    100 g cukru,
    100 g masła.
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Okazje:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • 1. Drożdże kruszymy do miski, wlewamy mleko, wsypujemy cukier, mieszamy i odstawiamy na 20 minut.
    Następnie dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto. Odstawiamy na 1 godzinę do wyrośnięcia.

    Z ciasta rwiemy kawałki wielkości większej mandarynki, robimy kuleczki i lekko spłaszczamy robiąc dołek.
    Rabarbar obieramy i kroimy w kosteczkę.

    Składniki kruszonki mieszamy ze sobą.
    Na bułeczki wykładamy kilka kawałków rabarbaru i po łyżce kruszonki.

    Pieczemy 30-35 minut w 180 stopniach.

    Smacznego ;)
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE