Bułeczki drożdżowe do mleka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.TŁUSZCZ ROZTAPIAMY I ODSTAWIAMY DO PRZESTUDZENIA.W CIEPŁYM MLEKU ROZPROWADZAMY DROŻDŻE Z ŁYŻECZKĄ MĄKI I CUKRU, ODSTAWIAMY W CIEPŁE MIEJSCE DO WYROŚNIĘCIA,GDY ZACZYN PODWOI SWOJĄ OBJĘTOŚĆ, DODAJEMY ŻÓŁTKA, CUKIER SÓL I MIESZAMY, DODAJEMY PRZESIANĄ MĄKĘ, WYRABIAMY CIASTO OKOŁO 5 MIN.,DODAJEMY LETNI TŁUSZCZ,WYRABIAMY CIASTO AŻ BĘDZIE SPRĘŻYSTE. ODSTAWIAMY DO WYROŚNIĘCIA.DZIELIMY NA KULECZKI WYKŁADAMY NA BLASZCE I PONOWNIE ODSTAWIAMY DO WYROŚNIĘCIA. PIECZEMY OKOŁO 30 MINUT W TEMPERATURZE 160 STOPNI. STUDZIMY
Porady
BUŁECZKI PODAJEMY Z MASŁEM , MIODEM LUB DOMOWYM DŻEMEM
Komentarze