BUŁECZKI DROŻDZOWE

0 (0 ocen)

  • 60 min

Pyszny przekąsek...Idealny do kawki czy herbatki....

  • 60 min

Składniki:

  • 350g mąki
    35g drożdzy 3/4szkl. mleka
    2 żółtka
    1/3 margaryny
    1,5 łyżeczki cukru waniliowego
    5 łyżek cukru
    szczypta soli

    Nadzienie:
    1 budyń czekoladowy
    1 szkl. mleka
    3 łyżki cukru

    Dodatkowo:
    białko do posmarowania
    mąka do opruszenia



Bułeczki drożdzowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Nadzienie: W 1/3 szkl. mleka rozpuszczamy budyń z cukrem. Resztę mleka gotujemy, gdy zacznie się gotować wlewamy mieszankę budyniową. Gotujemy budyń.
  • bułeczki 2. Ciasto wyrabiamy ponownie., wałkujemy i wycinamy za pomocą szklanki koła. Jedno koło smarujemy masą budyniową a drugim przykrywamy. Smarujemy białkiem. Pieczemy 30min. w tem. 170C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy