Bułeczki do kebabów

5 (2 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Uwielbiam domowej roboty fast foody, postanowiłam sama upiec bułeczki do kebabów. Wyszły bardzo smakowite.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 600 g mąki pszennej,
    250 ml ciepłej wody,
    10 g suchych drożdży,
    1 łyżeczka cukru,
    150g śmietany 18%,
    1 łyżeczka soli,
    2 łyżki oleju lnianego,
    1 jajko do posmarowania,
    czarnuszka.
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Bułki Kebab

Bułeczki do kebabów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę mieszamy z suchymi drożdżami, solą i cukrem, mieszamy. wlewamy olej, śmietanę i wodę. Zagniatamy ciasto. Ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia na około 1 godzinę.
  • 2. Blaszkę piekarnikową smarujemy olejem.
    Ciasto formujemy na płaski, okrągły placek. Przekładamy na blaszkę, smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy czarnuszką.
  • 3. Pieczemy do złotego koloru około 20 minut w 200 stopniach.

    Upieczony placek kroimy na 4 części i przecinamy w środku.

    Smacznego ;)

Porady

Bułeczki możemy posypać makiem lub sezamem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bułka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować