Mąż miał ochotę zjeść coś na gorąco a ja wracając z pracy nie miałam dużo czasu,wymyśliłam więc to..:)
20 min
Składniki:
6 bułek kajzerek
6 sztuk dużych pieczarek
150 gr sera Maasadamer
1 duża cebula
1 łyżeczka mąki pszennej
sól pieprz do smaku
2,5 łyżki masła lub dobrej margaryny
ketchup pikantny ja miałam własnej roboty
Bułeczki a'la pizza - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pieczarki umyłam ,cebulę obrałam ze skorki wszystko pokroiłam nożem w kostkę ,na patelni rozpuściłam masło dodałam pieczarki i cebulę posoliłam popieprzyłam:) i dusiłam pod przykryciem około 7-10 minut,oprószyłam po wierzchu mąką i chwilę jeszcze mieszałam na patelni.
2.Bułki przekroiłam na połówki ze środka wybrałam trochę miąższu by powstały małe dołeczki i w te dołeczki włożyłam po trochu farszu ,ser w plasterkach pokroiłam na paseczki i położyłam na bułkach .Rozgrzałam piekarnik do 180 * położyłam bułki na blasze i zapiekałam 7 minut aż stały się chrupiące a ser się rozpuścił.Po wyjęciu kto chciał smarował ketchupem. Zajęło mi to nie całe pół godzinki a rodzinka miała co zjeść.
Komentarze