Bukiet z muffinek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pieczemy muffinki: rozdzielamy składniki mokre i suche do 2 osobnych misek. Łączymy je razem, mieszając rózgą, Dodajemy jagody delikatnie mieszamy. Nakładamy do formy do pieczenia z papilotkami do 2/3 wys. Pieczemy ok 20 min w 180 st do suchego patyczka. Studzimy.
2.Ubijamy białka z cukrem na parze, aż grudki cukru nie będą wyczuwalne. Następnie ściągamy znad pary i ubijamy mikserem ok 10 min. Stopniowo dodajemy po odrobinie masła. Na końcu dodajemy aromat. Dzielimy masę na tyle misek ile kolorów kwiatów chcemy uzyskać.
3.Przekładamy krem do worka z odpowiednią tylką i wyciskamy dookoła muffinki pojedyńcze płatki, aż powstanie kwiat. Układamy babeczki obok siebie i dekorujemy listkami. Z masy cukrowej robimy łodyżki.
Komentarze