Bukiet smaków na przystawkę

  • wyświetlono: 469 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Wspaniała przystawka lub ciekawy pomysł na eleganckie śniadanie bądź kolację..

Smakchwili
  • 20min

Składniki

Składniki:

- 1 cebula

- 0,5 papryki

- 0,5 łyżeczki tymianku

- 1 duży ząbek czosnku

- 2 łyżki oleju

- 8 kostek szpinaku mrożonego tj. ok 250 g

- 100 g twarogu

- sól, pieprz do smaku

- 6 małych pomidorków paprykowych

Do dekoracji

- szczypiorek i pietruszka

Sposób przygotowania przepisu:

Bukiet smaków na przystawkę

  • 1. Pokrojoną w kostkę cebulę, paprykę i czosnek zeszklić na i oleju razem z tymiankiem. Następnie dodać brykiety szpinaku i dusić pod przykryciem aż szpinak się rozmrozi, dokładnie wymieszać. Ostudzić. Zawartość patelni zmiksować w melakserze lub blenderze z twarogiem. Posolić i popieprzyć do smaku. Pomidorki przekroić na krzyż, wydrążyć miąższ i nafaszerować powstałą pastą. Ozdobić szczypiorkiem i listkami np. pietruszki.

Porady

Nadzienie tych tulipanów jest również wyśmienite jako pasta na kanapki lub farsz do naleśników.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzukonkurs_romantyczny

Komentarze

Podobne przepisy

łososiowa pierzynka

Dodane przez: Menab

Łososiowa pierzynka na przystawkę

Ta przystawka prezentuje się imponująco...

Pomidory na przystawkę

Dodane przez: ceville

Pomidory na przystawkę

Pomidory te świetnie nadają się...

Zdrowie na talerzu

Dodane przez: PolskaGotuje

Przystawka Zdrowie na talerzu

Pyszna przystawka, którą można...

tulipany z pomidorków

Dodane przez: Smaczne_dekoracje

Bukiet z pomidorków koktailowych

Jadalny bukiet na stół, zamiast...

pomidorowy bukiet

Dodane przez: adamonika

Pomidorowy bukiet

Pomidorowy bukiet zobaczyłam u...

Polędwiczka na przystawkę

Dodane przez: Konto nieaktywne

Polędwiczka na przystawkę

kiedyś w podobnej wersji robiłam...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE