PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Bukiet smaków na przystawkęhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0001/56/645bc371770514e9c376948cae0709f8fbcd2196.jpeg21122816http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/bukiet-smakow-na-przystawke
1.
Pokrojoną w kostkę cebulę, paprykę i czosnek zeszklić na i oleju razem z tymiankiem. Następnie dodać brykiety szpinaku i dusić pod przykryciem aż szpinak się rozmrozi, dokładnie wymieszać. Ostudzić. Zawartość patelni zmiksować w melakserze lub blenderze z twarogiem. Posolić i popieprzyć do smaku. Pomidorki przekroić na krzyż, wydrążyć miąższ i nafaszerować powstałą pastą. Ozdobić szczypiorkiem i listkami np. pietruszki.
Porady
Nadzienie tych tulipanów jest również wyśmienite jako pasta na kanapki lub farsz do naleśników.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze