Bukiet młodych marchewek podanych na paluszkach z cukinii

4.5 (171 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Gotowanie na parze to sama przyjemność nie tylko dla oczu

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - marchewka młoda: 2 sztuki
    - cukinia mała: 1 sztuka
    - ugotowany bób: 3 łyżeczki
    - szczypiorek: 1 pęczek
    - jogurt grecki low-fat: 2 łyżki
    - ząbek czosnku: 1 sztuka
    - suszone oregano: 1 szczypta
    - sól, pieprz do smaku: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

4.5 (171 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Bukiet młodych marchewek podanych na paluszkach z cukinii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa myjemy, osuszamy. Marchewki obieramy i kroimy na ćwiartki, a nieobraną cukinię na ósemki. Gotujemy na parze tak, aby warzywa były al dente. Pozostawiamy do ostygnięcia.
    - Jogurt grecki mieszamy w misecze z oregano, posiekanym szczypiorkiem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz przyprawiamy do smaku.
    - Układamy kolejno cukinię, bukiety marchewek zawiązane szczypiorkiem, dip jogurtowy i posypany dookoła posiekany bób.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Wegetariańska Piknik

Podobne przepisy

To może cię zainteresować