Bukiet maślanych szparagów z cebulką

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Uwielbiam szparagi zielone, są delikatne w smaku i lekkie. Lubię ugotować je zawsze na parze i podać z cebulką. Można je jeść jako samodzielne danie ,ale i jako dodatek do mięs.

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 bukiet zielonych szparag,
    1 cebula,
    2 łyżki masła 82%,
    sól i pieprz do smaku.
    1 łyżeczka cukru.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dodatki

Bukiet maślanych szparagów z cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • szparagi zielone 1. Szparagi myjemy, osuszamy i odcinamy lub odrywamy zdrewniałe końcówki (ok 2-3cm).
  • szparagi 2. W garnku zagotuj wodę, szparagi włóż do pojemnika do gotowania na parze. Posyp szparagi solą oraz cukrem. Przykryj pokrywką i pozostaw na około 5 minut aby się ugotowały na parze (można ugotować również w garnku).
  • szparagi 3. W między czasie obieramy cebulę i kroimy w plasterki. Smażymy na maśle aż do zeszklenia. Dodaj na minutę ugotowane szparagi i podsmaż razem z cebulą. Na koniec dopraw jeszcze lekko solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Szparagi Zielone szparagi

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować