REKLAMA

Bukiecik z faszerowanych jajek przepiórczych

wyświetlono: 160 | dodany do książki kucharskiej: 0 | polecenia: 0

Pyszna, a jednocześnie bardzo ładnie prezentujące się faszerowane jajeczka. Ich przygotowanie jest bardzo proste, a mogą być smaczną dekoracją nie tylko świątecznego stołu.

opublikowany: 11.04.2022
Udostępnij Pinterest
  • więcej niż 10 osób
  • 10 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 18 ugotowanych na twardo przepiórczych jajek
    200 ml soku z buraka
    100 g wędzonego łososia z Alaski
    pęczek koperku
    kilka listków młodego szpinaku
    łyżka majonezu
    sok z cytryny
    kolorowy pieprz

    do dekoracji:
    5-6 rzodkiewek
    koperek
    młode listki szpinaku
    czerwony pieprz
Ocena:

(średnia 4.67 z 9 głosów)

Jak zrobić Bukiecik z faszerowanych jajek przepiórczych?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obrane jajka na 3-4 minuty zanurzamy w soku z buraka.
    Jajka kroimy na pół. Żółtka wyjmujemy i przekładamy do miski. Białka układamy na mini paterach.
    Do żółtek dodajemy drobno posiekany koperek, szpinak i łososia. Skrapiamy sokiem z cytryny i posypujemy pieprzem. Dodajemy majonez, mieszamy. Nadzienie przekładamy do worka cukierniczego i napełniamy połówki jajek.
    Rzodkiewki kroimy na bardzo cienkie plasterki przy pomocy mandoliny. Plasterki kroimy na pół i układamy różyczki na jajkach. Między jajka wkładamy koperek i listki szpinaku. Posypujemy ziarenkami czerwonego pieprzu. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: ewaskubis.pietka@gmail.com EWA SKUBIS-PIETKA

Sałatka z jajek przepiórczych i anchois.

Pożywna sałatka o ciekawym smaku.

kategoria: Sałatki opublikowany: 19.02.2022 | wyświetlono: 50 Książki kucharskie: 0 | Polecenia: 0
Dodane przez: kasia5 kasia5

bukiecik jadalny

Nie tylko smakowity,Ale także pięknie ozdobić nam stół..

kategoria: Przystawki opublikowany: 16.07.2014 | wyświetlono: 561 Książki kucharskie: 0 | Polecenia: 1
Dodane przez: model1983

Duet z jajek faszerowanych.

Moja rodzina uwielbia nadziewane jajka, dlatego często wymyślam nowe farsze.

kategoria: jajko Przystawki opublikowany: 03.04.2012 | wyświetlono: 407 Książki kucharskie: 3 | Polecenia: 0
Dodane przez: Anitka0804 received_277829681104309_1_1_1_1

Jadalny bukiecik

Świetna i zarówno szybka dekoracja na stół

kategoria: Przystawki Dodatki opublikowany: 20.04.2014 | wyświetlono: 269 Książki kucharskie: 0 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE