Bukiecik z faszerowanych jajek przepiórczych

4.67 (9 ocen)

  • 10 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszna, a jednocześnie bardzo ładnie prezentujące się faszerowane jajeczka. Ich przygotowanie jest bardzo proste, a mogą być smaczną dekoracją nie tylko świątecznego stołu.

  • 10 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 18 ugotowanych na twardo przepiórczych jajek
    200 ml soku z buraka
    100 g wędzonego łososia z Alaski
    pęczek koperku
    kilka listków młodego szpinaku
    łyżka majonezu
    sok z cytryny
    kolorowy pieprz

    do dekoracji:
    5-6 rzodkiewek
    koperek
    młode listki szpinaku
    czerwony pieprz
Wystaw ocenę:

4.67 (9 ocen)

Bukiecik z faszerowanych jajek przepiórczych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obrane jajka na 3-4 minuty zanurzamy w soku z buraka.
    Jajka kroimy na pół. Żółtka wyjmujemy i przekładamy do miski. Białka układamy na mini paterach.
    Do żółtek dodajemy drobno posiekany koperek, szpinak i łososia. Skrapiamy sokiem z cytryny i posypujemy pieprzem. Dodajemy majonez, mieszamy. Nadzienie przekładamy do worka cukierniczego i napełniamy połówki jajek.
    Rzodkiewki kroimy na bardzo cienkie plasterki przy pomocy mandoliny. Plasterki kroimy na pół i układamy różyczki na jajkach. Między jajka wkładamy koperek i listki szpinaku. Posypujemy ziarenkami czerwonego pieprzu. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka przepiórcze

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować