Budyniowy ryż z brzoskwiniami

0 (0 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Słodkie kulki ryżowe dobre na niepogodę . ;))

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - ryż: 0.75 szklanki
    - budyń waniliowy: 1 opakowanie
    - likier adwokat: 3 łyżeczki
    - brzoskwinie: 1 puszka
    - czekolada mleczna: 75 gramów
    - cukier: 3 łyżeczki
    - bita śmietana w proszku: 1 opakowanie
    - cukier puder, kakao (do dekoracji): 1 szczypta

Budyniowy ryż z brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. ugotuj ryż i przygotuj budyń według przepisu na opakowaniu. Ostudzony ryż wymieszaj z ciepłym budyniem, dolej adwokat. 4 połówki brzoskwini z puszki pokrój w kostkę i dodaj je do ryżu. posłódź .Ubij bitą śmietanę. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej i dodaj do niej 2 łyżki ubitej śmietany. Ryż podziel na porcje i podaj z dodatkiem reszty brzoskwiń, polewą czekoladową i bitą śmietaną.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.52 (151 ocen)

Zdobywca nagrody

Ciasto wulkan budyniowy