Budyniowo-ryżowy stworek

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Moja 19-miesięczna córeczka Nikola uwielbia to jedzonko. Mam nadzieję, że polubią je też inne niejadki.

Składniki:

  • ● woreczek białego ryżu
    ● op. budyniu śmietankowego
    ● op. budyniu czekoladowego
    ● 2 kuleczki marcepanowe
    ● nektaryna
    ● cukier, masło i mleko do budyniu

Budyniowo-ryżowy stworek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż i budynie przygotowujemy
    według przepisu na opakowaniach.
    Nieco studzimy.
  • 2. Budyń śmietankowy mieszamy
    z ryżem (łyżkę budyniu
    odkładamy do dekoracji)
    i wkładamy do miseczki.
    Zalewamy budyniem czekoladowym.
  • 3. Dekoracja: kuleczki marcepanowe
    układamy na budyniu, tworząc oczy. Z nektaryny
    wycinamy kawałki w kształcie
    ust i noska. Z odłożonego budyniu
    robimy „czapeczkę”.

Notka redakcyjna

PP_11-2010

Komentarze

Podobne przepisy