Budyniowo-owocowo

0 (0 ocen)

  • 25 min

Znowu u mnie owoce, co zrobię skoro je lubię nawet w najprostszych deserach.:)

  • 25 min

Składniki:

  • Budyń waniliowy (na 0,5 litra)
    Mleko 0,5 litra
    Cukier 4 łyżki
    Sok z jagód ¼ szklanki
    Pomarańcza 1/2
    Dżem malinowy 0,5 słoiczka
    Posypka do ciast i deserów

Budyniowo-owocowo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotować budyń według przepisu na opakowaniu.

  • 2. Połowę budyniu wymieszać z ¼ szklanki soku z jagód.
  • 3. Dżem podgrzać i przecedzić przez sitko, aby oddzielić nasionka.
  • 4. Pomarańczę wyfiletować na plastry.
  • 5. Wymoczyć kawałki pomarańczy w galaretce z dżemu.
  • 6. Ułożyć na półmiskach: budyń waniliowy, budyń waniliowo-jagodowy, plasterki pomarańczy.
    Polać dekoracyjnie podgrzanym dżemem i posypać posypką.
  • 7. Polać dekoracyjnie podgrzanym dżemem i posypać posypką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy