Budyniowo herbatnikowe kulki z wiórkami kokosowymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Herbatniki zblenderowac .
Odlać 3\4 szklanki mleka i dokładnie wymieszać z mąką pszenną i ziemniaczaną, cukrem, cukrem wanilinowym, żółtkiem .
Resztę mleka zagotować .
Do gotującego sie mleka wlać mieszankę mleka, mąki i żółtka, jednocześnie energicznie mieszając. Zagotować co chwilę mieszając.
Po zagotowaniu gotowy budyń odstawić z ognia, przelać do czystej miski i całkowicie ostudzić. Do ostudzonego budyniu dodac prtiami masło i zmielone herbatniki. Całosc zmikowac. Jesli masa jest za rzadka dodac wiecej herbatników.
Z masy formowac kuleczki wielkosci orzecha wloskiego , obtaczać w wiórkach kokosowych , Schłodzic ,
smacznego
Porady
moza w srodek kazdej kuleczki włoyc orzeszek laskowy.
Komentarze