Ciasto budyniowiec z jabłkami

0 (0 ocen)

  • 60 min

ŁATWE, TANIE I BARDZO SMACZNE

  • 60 min

Składniki:

  • CIASTO: 3 SZKLANKI MĄKI
    1 SZKLANKA CUKRU
    2 ŻÓŁTKA I 1 CAŁE JAJKO
    2 ŁYŻECZKI PROSZKU DO PIECZENIA
    1 PACZKA MARGARYNY
    2 ŁYŻECZKI OCTU
    BUDYŃ: 1 LITR MLEKA
    3 BUDYNIE ŚMIETANKOWE LUB WANILIOWE

    1 KG JABŁEK
    GALARETKA WIŚNIOWA

Ciasto budyniowiec z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. CIASTO NALEŻY ZAGNIEŚĆ, PODZIELIĆ NA DWIE CZĘŚCI. JEDNĄ CZĘŚĆ UPIEC OK 25 - 30 MINUT. NA CIASTO NAŁOŻYĆ JABŁKA ZASMAŻANE DO KTÓRYCH DODAĆ NALEŻY GALARETKĘ (SAM PROSZEK Z TOREBKI). POTEM WYLAĆ BUDYŃ I POKRUSZYĆ DRUGĄ CZĘŚĆ CIASTA, PIEC ZNOWU OK 25 - 30 MINUT.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy