Budyniowiec z galaretką

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Mój budyniowiec powstał ze składników, które akurat miałam pod ręką czyli budyni, galaretki, ciastek i owoców. Wymyśliłam go sobie w 3 minuty, a samo wykonanie trwało niewiele więcej (nie licząc czasu na stężenie galaretki).

  • 2 godz.

Składniki:

  • Na małą blachę (ok. 20x20 cm):
    ciastka pepitki
    masa budyniowa:
    2 budynie śmietankowe
    3 szklanki mleka
    ok. 6 łyżek cukru
    2 szklanki zmiksowanych owoców np. truskawki, maliny, poziomki
    2 płaski łyżki żelatyny

    2 galaretki + dowolne owoce na wierzch


Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Galaretki

Budyniowiec z galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciastka układamy na dnie blachy. W 3/4 szklanki zimnego mleka rozprowadzamy budynie. Pozostałe mleko gotujemy ze zmiksowanymi owocami i cukrem (ilość cukru ostatecznie zależy od słodkości użytych owoców). Gdy masa się zagotuje dodajemy rozmieszany proszek budyniowy i mieszamy do ponownego zagotowania masy. Następnie garnek zdejmujemy z ognia dodajemy żelatynę i mieszamy przez chwilę w celu jej rozpuszczenia. .
  • 2. Masę pozostawiamy do ostudzenia i wylewamy na ciastka. Na to dowolne owoce i tężejące, wcześniej przygotowane galaretki
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Budyń Galaretka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować