Budyniowiec na słomce ptysiowej

4.49 (179 ocen)

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Błyskawiczny deser, najlepiej smakuje nastepnego dnia.

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 opakowanie słomki ptysiowej
    2 budynie waniliowe
    3 łyżki cukru
    700 ml mleka
    100 g miękkiego masła
Wystaw ocenę:

4.49 (179 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Budyniowiec na słomce ptysiowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Budyniowiec na słomce ptysiowej 1. Słomką wykładamy dno keksówki.
  • 2. Na mleku z dodatkiem cukru gotujemy budyń. Studzimy.
    Miękkie masło ucieramy mikserem i stopniowo dodajemy budyń, ciagle mieszając by nie powstały grudki, dodajemy sok cytrynowy, mieszamy.
    Krem wykładamy na słomkę. Przykrywamy kolejną warstwą ciastek. Chłodzimy, najlepiej całą noc.
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Budyń

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować