Ugotować 3 budynie o smaku krówka delecty po 64 gram na 1 litrze mleka z dodatkiem 6 łyżek cukru/kto lubi słodszy dodać więcej/
gorący wylać na ciastka.
Przykryć go ciastkami lekko dociskając i schłodzić.
Na ciastkach ułożyć paski z czerwonej galaretki/2 czerwone galaretki rozpuszczone w 2 szklankach wrzątku i przelane do płaskiego naczynia schłodzone/
Na paski z czerwonej galaretki wylać galaretkę zieloną/ 3 zielone galaretki rozpuszczone w 3 szklankach wrzątku i wystudzone. Ubić 400 gram śmietany 30% i stopniowo dodawać miksując zieloną galaretkę-jak masa zacznie się ścinać wylać na ciasto/
3 żółte galaretki rozpuścić w 3 szklankach wrzątku , gdy zacznie tężeć wylać na masę zieloną. schłodzić.
Komentarze