BUDYNIOWIEC

0 (0 ocen)

  • 3 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

CIEKAWY SMAK

  • 3 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • duża blaszka o wym. 25/40cm

    herbatniki duża paczka
    śmietana 30% 400 gram
    3 żółte galaretki
    3 zielone galaretki
    2 czerwone galaretki
    3 budynie o smaku krówki po 64 gram delecta b/cukru
    6 łyżek cukru
    1 litr mleka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciasto z galaretka Desery

Budyniowiec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • BUDYNIOWIEC 1. Dno blaszki wyłożyć herbatnikami.

    Ugotować 3 budynie o smaku krówka delecty po 64 gram na 1 litrze mleka z dodatkiem 6 łyżek cukru/kto lubi słodszy dodać więcej/
    gorący wylać na ciastka.
    Przykryć go ciastkami lekko dociskając i schłodzić.
    Na ciastkach ułożyć paski z czerwonej galaretki/2 czerwone galaretki rozpuszczone w 2 szklankach wrzątku i przelane do płaskiego naczynia schłodzone/
    Na paski z czerwonej galaretki wylać galaretkę zieloną/ 3 zielone galaretki rozpuszczone w 3 szklankach wrzątku i wystudzone. Ubić 400 gram śmietany 30% i stopniowo dodawać miksując zieloną galaretkę-jak masa zacznie się ścinać wylać na ciasto/
    3 żółte galaretki rozpuścić w 3 szklankach wrzątku , gdy zacznie tężeć wylać na masę zieloną. schłodzić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować