Budyniowiec

4.5 (151 ocen)

  • 50 min

Chwila natchnienia i powstało ciacho z niewielu składników jakie były dostępne;)

  • 50 min

Składniki:

  • Biszkopt
    6jaj
    15dkg mąki pszennej
    10dkg mąki ziemniaczanej
    10dkg cukru
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    szczypta soli

    Masa
    Budyń waniliowy
    1 i 1/2szkl mleka
    margaryna
    1/2szkl cukru
Wystaw ocenę:

4.5 (151 ocen)

Zobacz również:

Desery

Budyniowiec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt
    Żółtka utrzeć z połową cukru. Białka ubić z resztą cukru i szczyptą soli. Mąki obie zmieszać+proszek do pieczenia+żółtka+białka. Piec w tortownicy 180C przez 30min.

    Masa
    Budyń ugotować na mleku. Dodać cukier. Gdy masa lekko ostygnie dodawać po kawałku margaryny. Ucierać mikserem.

    Biszkopt podzielić na trzy krążki. Przełożyć masą. Wierzch obsypać kakao.
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować