Ciasto budyniowe szaleństwo z nutką kokosu

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

ciasto jest pyszniutkie nie za słodkie a do tego nie drogie

  • 2 godz.

Składniki:

  • półtorej litra mleka 500ml śmietanki 36% 2szt śmietan fix 4 budynie śmietankowe pół kg ciemnych herbatników wiórki kokosowe do posypania 1 serek mascarpone 250ml

Ciasto budyniowe szaleństwo z nutką kokosu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. zrobić masę budyniową na póltorej litrze mleka,odlewając okolo 300ml na rozrobienie budoniowego proszku.Na spodzie blachy ukladamy herbatniki,na nie wylewamy gorącą jeszcze mase budyniową i na masę herbatniki,na herbatniki pozostałą masę budyniową ,na górę znów herbatniki i włożyc do lodówki do całkowitego ostygnięcia masy,Śmietankę ubić wraz z dodatkiem fixów,gdy śmietana będzie juz dobrze ubita dodać serek mascarpone i delikatnie wymieszac do połączenia się składników,wyłożyc na górę naszego ciasta ,posypać wiórkami kokosowymi,smacznego

Porady

do budyniu nie dodawałam zadnych margaryn i masełek ,krem bez dodatku tych skłasdników nie jest mdły

Komentarze

Podobne przepisy