Budyniowe Racuchy

  • wyświetlono: 540 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 0

Szybki sposób na coś słodkiego do kawy.

Beata-O
  • 15 porcje
  • 20min
  • Łatwy

Składniki

• 20 łyżek mąki pszennej
• 4 całe jajka
• 2 łyżki cukru pudru
• 1 łyżka proszku do pieczenia
• 1 budyń waniliowy
• 1 szklanka mleka
• Olej do smażenia
• Cukier puder do posypki

Sposób przygotowania przepisu:

Budyniowe Racuchy

  • ciasto1. Mąkę wsypujemy do miski, wbijamy jajka, dodajemy cukier puder, proszę do pieczenia, budyń, mieszając stopniowo wlewamy mleko.
  • ciasto2. Olej rozgrzewamy na głębokiej patelni i nakładamy ciasto łyżeczką.
  • racuchy3. Po usmażeniu studzimy i posypujemy cukrem pudrem.
    Gotowe.
    Smacznego.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

Deserbudyńracuchy

Komentarze

Podobne przepisy

image-1a1o7gv

Dodane przez: KuchniaPoli

Racuchy drożdżowe na maślance

Racuchy drożdżowe na maślance podawane...

Racuchy – pączuchy

Dodane przez: Violetka76

Racuchy – pączuchy

Racuchy – tradycyjne drożdżowe...

image-0fgsnhp

Dodane przez: Konto nieaktywne

Racuchy

Prosto z patelni. Świetne z cukrem...

image-1l7sg3j

Dodane przez: sylwin03

Racuchy

pyszne bo drożdżowe

Racuchy z jabłkiem

Dodane przez: Paula25

Racuchy z jabłkiem

Pyszne, puszyste racuchy z jabłkiem....

image-085ejrq

Dodane przez: wiesiołek

Ruchanki - kociewskie racuchy :)

Pod tą oryginalną nazwą kryje się...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE