Budyniowe racuchy

4.5 (195 ocen)

  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Puszyste, smakują wyjątkowo z bitą śmietaną i owocami .

  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • CIASTO:

    1 szklanka jogurtu naturalnego
    1 szklanka mąki
    1 budyń śmietankowy / na 0,5l/
    2 łyżki cukru
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    olej

    PONADTO:

    cukier puder
    bita śmietana
    kiwi
Wystaw ocenę:

4.5 (195 ocen)

Zobacz również:

Racuchy Placki

Budyniowe racuchy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki na ciasto dokładnie wymieszać mikserem.
  • 2. Placuszki smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju.Odsączyć na ręczniku kuchennym.
  • 3. Posypać cukrem pudrem.
  • 4. Podawać na ciepło z bitą śmietaną i owocami.

Porady

Świetnie smakują też zimne.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Piknik Smażenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować