Budyniowe Naleśniki Z Borówkami I Musem Z Malin

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

W lato naleśniki są dobrym rozwiązaniem ,a to dla tego że można użyć do nich świeżych i pachnących wakacjami owoców :)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na około 6-7 naleśników:



    2 jajka kl M
    1 opakowanie budyniu śmietankowego lub waniliowego bez cukru ( 40 g )
    3 czubate łyżki mąki pszennej tortowej
    100 ml mleka
    150 ml wody gazowanej
    2 łyżeczki cukru
    2 płaskie łyżeczki roztopionego masła lub oleju lub oleju kokosowego
    Nadzienie:

    250 g twarogu lub serka kremowego
    2-3 łyżeczki cukru
    w przypadku twarogu dodatkowo 4-5 łyżek śmietanki 30%
    125 g borówek
    Mus z malin:

    300 g malin
    cukier puder do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Budynie Mus Musy Naleśniki

Budyniowe naleśniki z borówkami i musem z malin - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Wszystkie składniki na ciasto mieszamy/roztrzepujemy bądź miksujemy ze sobą i odstawiamy na chwilę.

    2. W tym czasie przygotowujemy twaróg, który rozcieramy z cukrem.Dodajemy pokrojone borówki i mieszamy.

    3. Maliny blendujemy razem z ewentualnym cukrem pudrem. Jeśli nie lubimy pestek to mus musimy przetrzeć przez sitko.

    4. Naleśniki smażymy na rozgrzanej patelni, pamiętając aby przed każdym wylaniem porcji ciasta na patelnie zamieszać je, gdyż mąką osiada na dnie.

    Każdy upieczony naleśnik, przekładamy na talerz, układając jeden na drugim i przykrywamy drugim talerzem, naleśniki pozostaną wtedy miękkie i wilgotne :)

    Gotowe, smarujemy twarogiem, składamy w trójkąt, polewamy musem i podajemy. Smacznego !!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować