Budyniowo-malinowe naleśniki z bananami i płatkami migdałowymi

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Przepyszne, różowe naleśniki z zaledwie dwóch składników! Idealne dla dzieci oraz jako przekąska przed lub po treningu. Zdrowe naleśniki bez cukru i bez glutenu.

  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 jajka (wielkość L)
    1 opakowanie budyniu* np. malinowego dla uzyskania różowego koloru
    100 g mascarpone
    1 banan
    garść płatków migdałowych

Budyniowo-malinowe naleśniki z bananami i płatkami migdałowymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka zmiksować z budyniowym proszkiem, smażyć z obu stron na dobrze rozgrzanej, teflonowej patelni, bez dodatku tłuszczu.
    Placki smaruj do połowy serkiem mascarpone . Zaginaj kopertki .Udekoruj bananem i płatkami migdałowymi.

    Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy