Budyniowe co nieco

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Prosty deser nawet dla kuchennych laików.

  • 2 godz.

Składniki:

  • 1 opakowanie galaretki malinowej
    1 opakowanie budyniu waniliowego/śmietankowego
    2 łyżki stołowe dżemu malinowego
    500 ml mleka
    łyżka rodzynek
    łyżeczka masła
    łyżka kakao rozpuszczalnego (opcjonalnie)

Budyniowe co nieco - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W 250 ml wrzącej wody mieszamy galaretkę. Odstawiamy w chłodne miejsce do stężenia. Przygotowujemy 3 salaterki. Z tężejącą galaretką mieszamy dżem. Na dno każdej salaterki wlewamy galaretkę z dżemem.
    Odstawiamy do lodówki, aż do całkowitego stężenia. Budyń przygotowujemy wg instrukcji na opakowaniu. Po ugotowaniu dodajemy rodzynki i delikatnie mieszamy. Następnie wlewamy do salaterek. Wierzch deseru można posypać rozpuszczalnym kakao.

Porady

Dodatkowo deser można udekorować bitą śmietaną lub ulubionymi owocami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy