Budyniowe ciasto z wiśniami

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Bardzo proste ciasto z dodatkiem czekoladowego budyniu w proszku. Jego wykonanie zajmuje tylko kilka minut. Miękkie, puszyste jak gąbka, delikatne. Smak czekolady i wiśni to wyjątkowo dobrze dobrany duet. 

  • 10 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 120 g mąki pszennej

    100 g cukru

    1 opakowanie budyniu czekoladowego bez cukru

    1,5 zaokrąglonej łyżeczki proszku do pieczenia

    1 płaska łyżka kakao

    3 duże jajka

    100 ml zsiadłego mleka lub naturalnego jogurtu

    100 ml oleju

    250 g wiśni
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Budyniowe ciasto z wiśniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wsypać mąkę, cukier, budyń w proszku, proszek do pieczenia i kakao, wymieszać łyżką. Dodać całe jajka, zsiadłe mleko i olej, krótko zmiksować. Wylać do tortownicy o średnicy 22 cm, wyrównać.
  • 2. Na wierzch wyłożyć połówki wiśni przecięciem do wierzchu. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180C, piec ok. 45 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wiśnie Budyń czekoladowy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

4.49 (163 ocen)

3

To może cię zainteresować