Budyniowe Biszkopty

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Domowe biszkopty, czasem warto swoje upiec i posmakować takich domowych, są pyszne, a te są jeszcze bardziej pyszne bo z dodatkiem budyniu w proszku który sprawia że smakowicie pachną i przepysznie smakują :)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na 20 sztuk:



    2 jajka kl L (osobno białka i żółtka)
    40 g cukru
    38 g budyniu w proszku waniliowego bez cukru (1 opakowanie)
    50 g mąki pszennej
    ewentualnie kilka kropel esencji waniliowej
    szczypta soli
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciastka Biszkopty Bezy Budynie

Budyniowe biszkopty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Białka ze szczyptą soli ubijamy na sztywno, pod koniec dosypujemy partiami cukier i dalej ubijamy.
    2. Do ubitych białek dodajemy żółtka i bardzo krótko miksujemy.
    3. Następnie przesiewamy mąkę i proszek budyniowy, dodajemy ewentualnie esencję waniliową. Mieszamy całość delikatnie.
    4. Na blaszkę wykładamy papier do pieczenia, a na papier wykładamy porcje ciasta formując okrągłe biszkopty o śred. 5 cm (pamiętajmy o zachowaniu odstępu, żeby ciasteczka się ze sobą nie połączyły)

    Biszkopty pieczemy w 170-180 stop grzanie góra-dół bez termoobiegu przez około 20 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Budyń

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować