Budyniowa tarta z kwiatami hibiskusa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotowanie;
Z podanych składników zagnieść ciasto. Zawinąć w folię i chłodzić około pół godz. następnie wylepić nim formę do tarty (średnica około 28cm)
Ponakłuwać widelcem. Przykryć papierem do pieczenia i obciążyć grochem , lub kulkami ceramicznymi. Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika do temp. 190 C i piec około 15 min. Wszystkie składniki kremu dokładnie ze sobą zmiksować aby nie było żadnych grudek. Wyjąć ciasto zdjąć obciążniki wylać na nie delikatnie krem. Zapiekać około 30 min. Kwiaty hibiskusa zalać niewielką ilością wrzątku i zostawić aby "rozkwitły". Budyń powinien być ścięty a nie płynny. Kiedy budyń się zetnie wyciągamy tarte z piekarnika. Galaretki rozpuszczamy w pół litra wody. Studzimy. Na przestygnięte ciasto układamy kwiaty hibiskusa a następnie zalewamy tężejącą galaretką. Wkładamy do lodówki do całkowitego zastygnięcia
Komentarze